راهنمای خرید بهترین آون آزمایشگاهی

راهنمای خرید بهترین آون آزمایشگاهی

راهنمای خرید بهترین آون آزمایشگاهی

راهنمای خرید بهترین آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی یک وسیله ضروری برای بسیاری از آزمایشگاه ها است. آون ها برای خشک کردن مواد، گرم کردن و استریل کردن تجهیزات استفاده می شوند. آون های آزمایشگاهی در اندازه های مختلف و با ویژگی های مختلف عرضه می شوند. یک آون آزمایشگاهی خوب می‌تواند سال‌ها با توجه به استفاده روزانه کارایی اولیه خود را داشته باشد، بنابراین ارزشمند است تا در انتخاب بهترین آون برای نیازهای خود زمان و تفکر زیادی صرف کنید. در این مقاله، برخی از مهم‌ترین ویژگی‌ها را که باید در هنگام انتخاب و خرید آون آزمایشگاهی در نظر گرفته شود، معرفی می‌کنیم.

کاربرد آون آزمایشگاهی

از آون‌های آزمایشگاهی برای خشک کردن مواد در دماهای کنترل شده و گرم کردن و همچنین بررسی و آزمایش استفاده می‌کنند. بسیار مهم است که آون آزمایشگاهی با توجه به موارد استفاده در آزمایشگاه خریداری شده تا دما های مورد نیاز در هر صنعتی را پوشش داده و دقت مورد نیاز در هر حوزه آزمایشی و تحقیقاتی را فراهم نماید.

رنج دمایی آون

در انتخاب یک آون آزمایشگاهی، حداکثر رنج دمایی دستگاه یکی از اولویت‌های اصلی است. باید توجه داشته باشید که حداکثر دمای آون باید بالاتر از بالاترین دمای مورد نیاز برای آزمایشات شما باشد و اگر دقت دمایی برای شما اهمیت بیشتری دارد باید از آون های با رنج دمایی محدود تر و پایین تر استفاده نمایید زیرا دستگاه هایی که در دما های بسیار بالا عرضه میشوند دقت دمایی بالایی در دما های پایین ندارند. علاوه بر این، آون ها با رنج حرارتی بالاتر ممکن است از قطعات گران‌قیمت‌تری استفاده کنند و عملکرد ثابت و یکنواخت را در دماهای پایین به شما ارائه نکنند.

نوع جریان هوا در آون آزمایشگاهی

 

آون های بدون فن یا آون های همرفت طبیعی از جریان طبیعی هوا برای گرمایش و خشک کردن نمونه ها استفاده می کنند. این جریان هوا به دلیل تفاوت دما و چگالی هوا ایجاد می شود. هوای گرم سبک تر از هوای سرد است و به سمت بالا حرکت می کند. هوای سرد سنگین تر است و به سمت پایین حرکت می کند. این جریان هوا باعث می شود که هوای گرم در بالای محفظه اجاق جمع شود و هوای سرد در پایین محفظه جمع شود.

آون های فن دار از یک فن برای گردش هوا در محفظه اجاق استفاده می کنند. این فن باعث می شود که هوا به طور یکنواخت در سراسر محفظه توزیع شود. آون های فن دار برای کاربردهایی که به گرمایش یکنواخت نیاز دارند، مانند خشک کردن مواد، بهتر هستند. پس هنگام تصمیم‌گیری برای خرید یک آون، بهتر است استانداردهای مربوطه را بررسی کنید. بسیاری از استانداردهای ASTM و AASHTO استفاده از فن سیرکولاتور را برای آون ها را الزامی می دانند. این به این دلیل است که آون‌های فن دار گرمایش یکنواخت‌تری را نسبت به آون‌های بدون فن ارائه می‌دهند. این امر برای کاربردهایی مانند خشک کردن مواد که به گرمایش یکنواخت نیاز دارند، مهم است. از دیگر مزایای مهم آون های فن دار که معمولا به آن توجه نمی شود سرعت گرمایش بالای آون است. آون های فن دار سریعتر به دمای ست پوینت می رسند و زودتر همدما می شوند. حتی پس از باز و بسته کردن درب دستگاه، آون های فن دار زودتر گرم و همدما می شوند. (توجه نمایید که زمان رسیدن به ست پوینت به اختلاف دمای هدف با دمای محیط نیز ارتباط دارد).بنابراین اگر نیاز به آونی دارید که سریع به دمای هدف برسد، پیشنهاد می کنیم  از آون ها فن دار استفاده نمایید.

اندازه محفظه

حجم و ابعاد اتاق نیز عوامل مهمی برای خرید آون آزمایشگاهی هستند. محفظه دستگاه باید با اندازه و شکل نمونه‌های شما سازگار باشد، و تعداد نمونه‌هایی که باید در هر دوره بارگیری شود را در نظر بگیرید زیرا در هر بار بارگذاری دستگاه باید نمونه ها فاصله مناسبی از اطراف، سقف و کف محفظه داشته باشند تا جریان هوا به خوبی در محفظه دستگاه حرکت کند. بیشتر آون های موجود قابلیت اضافه کردن قفسه و سینی های اضافه را دارند تا شما در صورت نیاز از شرکت سازنده تعداد سینی های بیشتر را درخواست کنید.

یکنواختی و پایداری دما در آون خشک کن

یکنواختی در یک کوره خشک کن، یکنواختی دما در نقاط مختلف محفظه است. نقاط سرد یا گرم بر دقت کلی تأثیر می‌گذارند و ممکن است نتایج آزمایش را تحت‌تأثیر قرار دهند. تمام تولیدکنندگان دستگاه آون آزمایشگاهی به مقدار دقت دمایی در دما های مختلف در دیتاشیت دستگاه مربوطه اشاره خواهند کرد. پایداری دما محدوده دمایی است که دمای دستگاه در آن نقطه تنظیم‌شده و توسط ترموستات یا کنترلر دستگاه حفظ می‌شود.

مصرف انرژی

اون های آزمایشگاهی می توانند انرژی زیادی مصرف کنند، بنابراین مهم است که مدلی را انتخاب کنید که از نظر انرژی کارآمد باشد. قبل از خرید باید ظرفیت تامین برق در آزمایشگاه خود و میزان برق مصرفی آون را بدانید.

دریچه تخلیه هوا

از آنجا که نمونه های مورد آزمایش هنگام خشک شدن دود یا بخار تولید می کنند، آون حرارتی شما باید دارای دریچه تخلیه هوا از داخل محفظه باشد تا بخارات ناشی از رطوبت نمونه ها را از داخل محفظه خارج کرده و به خشک کردن نمونه ها کمک کند. در برخی موارد نیز، فور می‌تواند زیر هود قرار گیرد و بخارات خارج شده از دریچه تخلیه هوای دستگاه را به بیرون از آزمایشگاه هدایت کند.

زمان بازیابی دما

زمان بازیابی زمانی است که طول می کشد تا آون پس از باز و بسته شدن درب به دمای تنظیم شده خود بازگردد. باز کردن درب دستگاه به صورت مکرر برای افزودن یا خارج کردن نمونه‌ها بار اضافی را بر سیستم تحمیل می‌کند زیرا دستگاه سعی می‌کند گرمای از دست رفته را جبران کند. زمان بازیابی کوتاه و سریع یک ویژگی عملکردی مطلوب است. اگر آزمایشات شما نیاز به یک سطح بالای یکنواختی و دقت داشته باشند، زمان بازیابی کوتاه برای شما مهم خواهد بود.

جنس بدنه داخلی و خارجی دستگاه آون حرارتی

بسیاری از آون های آزمایشگاهی محفظه داخلی و قفسه‌های آنها از جنس استنلس استیل  هستند تا در برابر خوردگی و فرسایش مقاومت لازم را داشته باشد. قرار گیری عایق مناسب بین بدنه خارجی و محفظه داخلی باعث می گردد تا محفظه خارجی خنک باشد تا آسیبی متوجه کاربر نباشد.

کنترلر دستگاه آون آزمایشگاهی

آون های آزمایشگاهی دارای طیف وسیعی از گزینه های کنترل هستند، از کنترلر‌های ساده گرفته تا کنترل‌های PID و FUZZY. امروزه با ظهور تجهیزات هوشمند امکانات فراوانی به دستگاه های آون اضافه شده اند که باعث راحتی کار هنگام استفاده از اون های اسمارت می شود امکاناتی همچون قابلیت برنامه‌ریزی با دقت بالا و قابلیت ثبت داده، امکان کالیبراسیون، و حتی دسترسی از راه دور با استفاده از اون های اسمارت فراهم می شود. اگر هر روز با پردازش تعداد زیادی نمونه مواجه هستید و دقت بالا برای شما بسیار اهمیت دارد و نیاز به کنترل و مانیتورینگ دستگاه به صورت مداوم را دارید و امکان حضور همیشگی در آزمایشگاه خود را ندارید، بهتر است یک آون دارای عملکرد هوشمند و خودکار و با قابلیت کنترل از راه دور  تهیه کنید.

در اینجا چند نکته دیگر برای انتخاب آون آزمایشگاهی مناسب وجود دارد:

  • بودجه خود را در نظر بگیرید: مهم است که بودجه خود را تعیین کنید و مدلی را انتخاب کنید که در محدوده قیمت شما باشد.
  • نیازهای خود را بشناسید: قبل از اینکه شروع به خرید آون کنید، مهم است که دقیقاً بدانید به چه چیزی نیاز دارید. این شامل اندازه محفظه، حداکثر دما، نوع جریان هوا، نیازهای تهویه، زمان بازیابی و مصرف انرژی است.
  • تحقیق کنید: قبل از خرید آون، تحقیق کنید و نظرات مشتریان را بخوانید. این به شما کمک می کند تا مدلی را انتخاب کنید که قابل اعتماد و بادوام باشد.
  • از یک تامین کننده معتبر خرید کنید: از یک تامین کننده معتبر خرید کنید که سابقه خوبی در زمینه ارائه محصولات با کیفیت بالا داشته باشد.

با در نظر گرفتن این عوامل، می توانید آون آزمایشگاهی مناسبی را برای آزمایشگاه خود انتخاب کنید.

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

دیگر محصولات FG

جهت مشاهده دیگر محصولات FG به صفحه محصولات مراجعه نمایید.

همه محصولات

جدید ترین اخبار و مقالات

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *